ZETBANK VEILIGHEID

- MACHINEVEILIGHEID -

 

Ingrijpbeveiliging en gebiedsbeveiliging zorgen voor een veilige afhandeling van de zetbewegingen. De besturing is uitgerust met 4 safetyscanners met Lidar techniek om een gebied van 16m te kunnen beveiligen. Het gebruik van scanners t.o.v. lichtschermen zorgt voor meer bewegingsruimte rondom de machine. In de dimensionering van de machineveiligheid is gewerkt volgens de normen die omschreven zijn in de EN ISO 12100:2010 (risico analyse) en de EN ISO 13849-1 (besturingstechnische veiligheid). 


ROLVORMER INSTALLATIE

- PLAATBEWERING -Een verouderde rolvormer besturing is vervangen door een geavanceerde PLC besturing. Hiermee is de betrouwbaarheid sterk verhoogd en is de besturing meer gebruikersvriendelijk geworden. STANDAARDISATIE LIJMMACHINE
- LIJM-INDUSTRIE -

 

Een 5-assige bovenloopkraan met volautomatische positioneren verlijmt panelen van elk gewenst formaat. Door vergaande standaardisatie worden kosten bespaard en inbedrijfnametijd sterk verminderd.

 

 


 

PRODUCTTRANSPORT
- HANDLING -

 

Een elektrisch aangedreven lier verplaatst een tafel met producten over een afstand van 80m tussen 2 productiehallen. De productiehallen zijn afgesloten door middel van 2 branddeuren die automatisch worden bediend voor doorgang van het product. Om een veilige werking te garanderen is het gebied beveiligd met deuren en lichtschermen. 


 

AFWIKKELHASPEL
- HANDLING - 

 

Een afwikkelhaspel met automatisch lushoogteregeling zorgt voor nauwkeurige aanvoer van plaatmateriaal naar een slitmachine.


  MESTVERWERKING SCADA VISUALISERING
- CHEMICAL PROCESS - 

 

In een geavanceerde procesinstallatie worden verschillende soorten mest verwerkt tot een herbruikbaar product.

Door een mengproces en scheidingsproces worden water en droge stof gescheiden van elkaar. Het restproduct wordt in een bioreactor behandeld zodat het volgens de geldende regelgeving kan worden geloosd in het riool. 

 

Door middel van een webpagina zijn alle visualisatiefuncties beschikbaar op pc's, tablets en smartphone's

 


 

3D OBJECT SCANNING MET LIDAR TECHNOLOGIE

- PRODUCT MEASUREMENT - 

 

Een LIDAR scanner meet de lengte, breedte en hoogte van een object.

Dit gebeurt met een scanfrequentie van 50Hz en een verplaatsingssnelheid van 1m/s


TRANSPORT SYSTEEM
- HANDLING - 

 

Een uniek transportsysteem met 4 transportrichtingen wordt gebruikt om bewerkt plaatmateriaal te transporteren. Vanuit een plaatbewerkingsmachine worden platen tot een lengte van 16m volautomatisch getransporteerd naar een zetbank

 

 


POEDERCOATING VOORBEWERKING

- HANDLING - 

 

Een bovenloopkraan verplaatst een korf door verschillende beitsbaden ter voorbehandeling van een poedercoating proces.

De bovenloopkraan wordt volautomatisch gepositioneerd met een Siemens Safety PLC.


OEE MACHINE MONITORING

- DATA LOGGING -

 

20 bewerkingsmachines zijn gekoppeld met een OEE machine monitoring. Door de machinedata te analyseren kan de planning en efficiency worden verbeterd.

 


DELTA V700

- CUTTING TECHNOLOGY -

 

Een krachtige combinatie van hardware en software maakt het mogelijk om producten op hoge snelheid synchroon met de lijnsnelheid te snijden. De techniek kan worden toegepast in snijmachines met een dubbele excenter bevestigd aan dezelfde as, waarbij een verticale snijbeweging en een horizontale meeloop beweging wordt gemaakt.

De productlengte, producthoogte en lijnsnelheid worden ingegeven. Op basis van deze variabelen wordt een motion-path berekend over 360 graden. De dynamische beweging zorgt voor minimale slijtage en een optimaal gebruik van de motorcapaciteit waardoor hoge snelheden mogelijk zijn. De synchroniteit met de linespeed is instelbaar om optimaal door het product te snijden terwijl de gewenste snijlengte blijft gehandhaafd.


TRANSPORT SYSTEEM

- HANDLING -

 

Producten die uit de fabriek komen worden op een transportband ingepakt met krimpfolie. Vervolgens wordt het product via een automatische roldeur doorgetransporteerd naar de volgende hal. Hier wordt de verpakking door middel van branders gekrompen. Na het krimpen wordt het verder getransporteerd naar buiten om opgehaald te kunnen worden door een heftruck. Met draadloze heftruck communicatie wordt de chauffeur op de hoogte gebracht van het nieuwe product dat klaar ligt.

Het systeem is beveiligd met noodstoppen, trekkoorden en  lichtschermen. 

 


SLIMME LIJMMACHINE

- LIJM-INDUSTRIE -

 

Een x-as lijmmachine met een kantelbaar lijmbed zorgt voor het efficient lijmen van EPS producten. Deze machine geeft minimaal lijmverlies doordat alleen het product wordt belijmd. 

 

Een geavanceerd meetsysteem meet het formaat en de hellingshoek van het EPS product. Met deze gegevens wordt berekend welke lijmnozzles moeten worden aangestuurd tijdens het bewegen van de x-as over het product.

De x-as met positieterugkoppeling zorgt voor een nauwkeurige positionering.

 


 

KOOKPROCES

- PROCESS / FOOD -

 

 

Procesinstallatie voor het koken en mengen van ingrediënten van een suikermassa. Na dit proces wordt de massa gekneed en geëxtrudeerd. De besturing is uitgevoerd met S7-1200.

 

 

 

 

 


EPS VULSYSTEEM

- HANDLING -

 

Restproduct na het bewerken van EPS wordt door een machine verkleind tot korrels. De EPS korrels worden opgeslagen in silo's.

Een volle silo wordt door middel van een pompsysteem naar een vrachtwagen overgepompt. 

 

 


 

 SNIJMACHINE

- FOOD / CONFECTIONARY -
 

De snijmachine wordt aangestuurd met een servomotor. Aan de hand van een encoder en de snijlengte instelling, wordt het snijmoment bepaald. De besturing is uitgevoerd met een S7-1200 PLC en een siemens HMI interface.

 

 

 


DOZENVOUWMACHINE

- PACKAGING -

 

 

Vol-automatische verpakkingsmachine die plano's formeert tot een doos. Na het vullen van de doos, wordt de doos automatisch gesloten en gebufferd op afvoerbanen. De besturing is uitgevoerd met een Lenze CPC controller en een Exor HMI interface.

 

 


 

VACUUM PIPE-LIFTER

LIFTING

 

 

Besturing voor een vacuum-hefsysteem voor het heffen van stalen buizen / beton-elementen. De besturing is uitgevoerd met S7-1200 PLC en industriële bluetooth communicatie.

 

 

 

 


 

MOBIEL DOSEERSYSTEEM

- BEVERAGE -

 

Aan boord van een vrachtwaren bevinden zich gekoelde tanks met tankbier. De af te leveren hoeveelheid bier wordt ingesteld op het bedieningspaneel en wordt via een flowmeter en een bierslang afgeleverd aan café's en evenementen. Dit systeem is uitgevoerd met een CO2 drukregeling en sanitaire tanks. De besturing is uitgevoerd met een S7-300 PLC en een Siemens HMI interface. Door middel van een Profibus is er communicatie met de brouwerij installatie.

 

 

 


 

DECANTER CENTRIFUGE
- SLIB VERWERKING -
 

Door de centrifugerende werking en de toevoeging van polymeer, worden droge slib en water van elkaar gescheiden. De toerental-verschilregeling van de centrifuge bepaalt de efficiëntie van het proces. Door het koppelen van de DC-bus tussen 2 frequentieregelaars, wordt de generatorwerking van de schroefmotor overgebracht naar de hoofdmotor. Hiermee wordt fors bespaard in de energie die door de dieselgenerator moet worden geleverd. De besturing is uitgevoerd met een S7-1200 PLC en een Siemens HMI interface.

 


 

EXTRUSIE

- FOOD / CONFECTIONERY -

 

PLC software besturingen voor complete extrusielijnen voor het extruderen en behandelen van zoetwaren. De productielijn bestaat vaak uit een mengselbereiding, extruders, kleur-doseringen, transport, besuikering en snijmachine(s). De besturing is uitgerust met S7-300, remote-IO, S7-1200 en diverse Siemens HMI panelen.

 


 

DROOGKAMERS

- FOOD / HVAC -

 

Besturing van een zestal droogkamers voor het drogen van gegoten zoetwaren in zetmeel. Door het regelen van stoom en koudwater toevoer, wordt een zo efficient mogelijk droogproces gecreëerd. De diverse producten die worden gedroogd hebben eigen procesvariabelen die zijn opgeslagen in receptmenu's. De besturing is uitgevoerd met een S7-1200 PLC en een siemens HMI interface.

 

 

 

 


KOELWATERSYSTEEM

- PROCESS CONTROL -

 

Onder een aantal gloei-ovens bevinden zich hydraulische bedienbare voetstukken die gekoeld worden met rivierwater. Afhankelijk van de warmtevraag, wordt de benodigde hoeveelheid rivierwater gedoseerd om het proces op de gewenste temperatuur te houden. De besturing is uitgerust met Siemens S7, WinCC Runtime, glasvezel ethernet verbindingen en een OPC koppeling met een bovenliggend systeem.

 


 

TRANSPORTSYSTEEM

- HANDLING -

 

Handling systeem voor het halffabrikaat van petflessen. Het systeem beschikt over drie traversewagens en diverse bufferposities om metalen en kartonnen bins te transporteren. Door een interface met barcodescanners, wordt goed- of afkeur op elke bin gegeven. De besturing is uitgevoerd met Siemens S7. 

 


TRANSPORTSYSTEEM

- HANDLING -

 

Handling van roller cages binnen een groot distributiecentrum. De productdata van elke rollercage wordt nauwkeurig bijgehouden op elke positie van het systeem. Door middel van overzetters, liften, traversewagen worden de producten getransporteerd naar pick-up stations. Er is gewerkt met SEW drives


DRAADLOZE SHOVEL HMI

- WASTE PROCESSING -

 

In de voorbewerking van de afvalverwerker wordt gft-afval door een schredder / verkleiner tot compost gemaakt. 

Door middel van een industriële wifi verbinding kan de shovel bestuurder de machine op afstand bedienen. Via een HMI paneel is het mogelijk de installatie te starten/stoppen, kunnen snelheden worden ingesteld en is het mogelijk de machinestatus af te lezen.